

# Celebratory Event for the opening of the Expo2025, Osaka, Kansai, Japan!

Tuesday 27th May 2025, Embassy of Japan in the UK, 101-104 Piccadilly, London W1J 7JT

### Programme Agenda

#### Prelude

9:45 - 10:00 am Arrival / Security checks / Guest Registration **Doors Open** 

#### **Programme**

# Part 1 Presentation and Panel Discussion (Large Conference Room)

10:00 am (3 mins)	Opening Address (Speaker: Minister (Economic) Kawakami, Embassy of Japan)
10:03 am (3 mins)	<b>Presentation:</b> (Speaker: Ms Yuki Tanabe, Counsellor (Economic), Embassy of Japan in the UK)
10:06 am (3 mins)	<b>Presentation:</b> (Speaker: Ms Rie Hamaguchi, Special advisor to Osaka)
10:10 am (15 mins)	Presentation: UK Pavilion at the Expo 2025
	Department for Business and Trade, UK Govt. (Speaker: TBC, Expo 2025 Osaka team)
10:25 am (20 mins)	Panel Discussion 1: Expo 2025 as a Springboard for Japan-UK Business
	Opportunities
	Opportunities [Panelists]
	[Panelists]
	[Panelists]  Mr Hitoshi Ota (Secretary General, The Japanese Chamber of Commerce & Industry
	[Panelists]  Mr Hitoshi Ota (Secretary General, The Japanese Chamber of Commerce & Industry in the United Kingdom)

10:45 am (20 mins) Panel Discussion 2: Leaving London: Developing Wider Economic Relations between Japan and the UK (Panelists: devolved governments (Scotland and Wales)

<sup>\*</sup> Subject to confirmation

## Part 2 Social gathering and Networking (at Ball Room)

11:10 am (3 mins) Welcome Address from HE Ambassador Hiroshi Suzuki, Embassy of Japan

11:15 am (3 mins) Remarks from TBC, Department for Business and Trade, UK Govt.

11:20 am (15 mins) Performance 1: Wadaiko (Japanese Drumming) Solo Performance by Takuya

Taniguchi

11:35 am (10 mins) Performance 2: Rap/Anime Fusion Performance by Shao Dow

11:45 am (20 mins) Networking

12:05 am (10mins) Expo 2025 Osaka, Kansai - Official Theme Song and Bon Dance with Expo Official mascot; MyakuMyaku!!

12:15 pm **Close** (Guests Depart)



<sup>\*</sup> Subject to confirmation